21 Mayıs 2007 Pazartesi

HÜRRİYET ÖVDÜ,AKŞAM KANDIRMACA DEDİ

Doğan Grubu’nun yeni dijital platform girişimi için Hürriyet’in ekonomi sayfasında ‘D-Smart sayesinde Digiturk abonesi rahatlıyor’ dendi. Akşam’daki haberde ise D-Smart’ın ‘kandırma’ olduğuna vurgu yapıldı. İşte iki grubun iki D-Smart yorumu.

AKŞAM: D-SMART KANDIRMACASI
Doğan Grubu, iki yıl önce ‘Free TV’ ile ‘Bedava 30 bin film izleteceğiz’ diyerek 50 dolarlık uyduyu 250 dolara okuttu. Bu sefer D-Smart ile ikinci vurgun geliyor

EN UCUZU 300 YTL
Şu sıralar Doğan Gurubu TV’leri, D-Smart reklamlarıyla dolu. Amaç, ‘ileride maçları yayınlacağız’ temennisi ile 350 YTL’lik uyduları satabilmek. Oysa tüm lig ve kupa maçlarının yayın hakkı 2010’a kadar DIGITURK’te.

SÖZDE BEDAVA
İKİ yıl önce de ‘Free TV’ adıyla, Uzakdoğu işi döküntü uydular büyük bir reklam kampanyasıyla satılmıştı. Geçmişte ‘CINE5’ ve ‘Teleon’ decoderları ile acı tecrübeler yaşayan vatandaş, yine ‘bedava’ tokatı yiyecek.

HÜRRİYET: D-SMART BÜYÜYOR DIGITURK ABONESİ RAHATLIYOR
Dijital TV yayıncılığındaki rekabet, ekranlara kalite getirmenin yanısıra, Türk tüketicisine yeni fırsatlar sunuyor.

Yıllardır tekel konumunda bulunan Digiturk’ün karşısına bedava kampanyasıyla çıkan D-Smart’ın hem yeni kanallar açması, hem de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa Kupası maç haklarını satın alması Digiturk’ü yeniden harekete geçirdi.

KAMPANYA YAPIYOR: Abonelerini kaybetmemek için tüketici lehine yeni kampanyalar uygulayan Digiturk, aboneliğini iptal ettirmek isteyenlere çok daha düşük fiyatlar uygulamaya başladı. Digiturk’ün bazı abonelerine ücretsiz uzatmalar da yaptığı belirtiliyor.

YENİ ABONEYE BİR AY BEDAVA: Son olarak 24 ay 9.90 YTL’lik bir kampanya başlatan Digiturk, tüm paketi de yeni abonelerine 1 ay bedava veriyor. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen eski Digiturk kullanıcılarının aboneliklerini iptal ettirerek yeni şartlarla abone olmaya yöneldikleri ifade ediliyor. Ancak, geçmiş yıllarda bu tür uygulamaların Cine-5’i ciddi gelir kaybına uğrattığına dikkat çekiliyor.

REKABET SÜRECEK: Yüzlerce kanalı ücretsiz izleme imkanı sunan D-Smart ile Digiturk rekabetinin tüketiciye avantaj sağlamaya devam edeceği tahmin ediliyor. Çünkü, her iki platform da bünyesine yeni kanallar katmayı sürdürüyor. Digiturk Disney kanalını açarken DSmart da 4 yeni film kanalı, bebek kanalı, seyahat kanalı hazırlıklarını hızlandırdı.

TEKNOLOJİK SÜRPRİZLER: D-smart’ın ÖSS sınav testlerini interaktif ortamda TV üzerinden vermesi, üyelerine çeşitli interaktif uygulamalarda DVD, maç bileti hediye etmesi gibi uygulamalar da tüketicileri yeni teknolojik süprizlerle karşılayacağının sinyallerini veriyor. Lig TV ihalesinin ise ihale şartlarında yasal bitiş süresi olan 2008 yılında yapılmasını sağlamak için D-smart’ın Rekabet Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimleri bekleniyor.

Medyatava

Hiç yorum yok: